Odpowiadając na potrzeby życiowe i edukacyjne Naszej młodzieży w Niepublicznej Bursie AWANS ds. Asystent przeprowadzono prelekcję na temat marnowania żywności oraz sposobów jej zapobiegania 🤓
Przygotowana prezentacja poruszała takie tematy jak definicja marnowania żywności, sposobu jej przechowywania, racjonalnych zakupów oraz statystyk dotyczących głodu na świecie.
Wychowankowie uzyskawszy wiedze z tych dziedzin mają większą świadomość jak zapobiegać marnotrawstwu żywności w swoim codziennym życiu co może globalnie przyczynić się do zmniejszenia zjawiska głodu w ich otoczeniu.
Nasi podopieczni byli zdziwieni jak niewiele potrzeba by nie marnować żywności przy jednoczesnym oszczędzaniu pieniędzy, gazu, prądu i wody💪
Mamy nadzieję, że uzyskana wiedza będzie towarzyszyć młodzieży w ich codziennym życiu oraz, że będą ją rozpowszechniać w swoim otoczeniu.